Een secundair- , bachelor- of masterdiploma… wie een blanco strafblad heeft, ouder is dan 18 jaar en slaagt voor de selectieproeven kan starten bij de politie. Tijdens je opleiding aan de politieschool krijg je al een loon en eens je aan de slag gaat bij de politie kan je echt alle kanten op. Je hebt een job voor het leven waarin je iets kan betekenen en het verschil kan maken.

Is politiewerk iets voor jou?

Als inspecteur moet je voldoen aan een aantal toelatingsvoorwaarden. Doe de check op jobpol.be.

KRACHT

Als criminaliteitsbestrijder
ben je stabiel, zelfstandig en betrouwbaar. Je blijft in alle omstandigheden professioneel.

INTUÏTIE

Als mens
ben je integer, loyaal en respectvol.
Je leert graag bij en bent
iemand waarop je kan bouwen.

GROOT HART

Als hulpverlener
ben je dienstbaar, vriendelijk en betrokken. Je werkt graag samen met en voor anderen.


Is Schelde-Leie jouw match?

Betaalde opleiding
1 op 1 begeleiding
Talent- & welzijnscoach
Doorgroeimogelijkheden

Aantrekkelijk statuut
34 vakantiedagen
Werkzekerheid
Extra vergoedingen

Familiaal & hecht team
Iedereen kent iedereen
Sport op het werk
2023: nieuw commissariaat!


Hoe pak je het aan?

Wie bij de politie wil werken, doorloopt eerst een reeks kennistesten, psychologische en fysische proeven. Dat gebeurt in Brussel en wordt georganiseerd door Jobpol, de dienst Rekrutering en Selectie van de geïntegreerde politie. Via Jobpol kies je zelf op welk moment je de testen aflegt. Goed nieuws: de doorlooptijd is korter dan vroeger. 

Wie slaagt voor de selectieproeven, wordt als laureaat opgenomen in een wervingsreserve. Daarna kan je meteen op sollicitatiegesprek bij de politiedienst of -zone waar jij je het meeste thuis voelt. Misschien is dat wel bij team Schelde-Leie?


Hoe kan team Schelde-Leie jou helpen?

Onze politiezone heeft een talent- & welzijnscoach. Wij riepen deze functie in het leven omdat wij inzetten op een team waarin iedereen zich thuis voelt: denkers én doeners, vakspecialisten én allrounders … En dat begint al bij de eerste nieuwsgierige stappen richting de politie.

Curieus geworden? Twijfel niet en klop met je grote of kleine vragen aan bij Katrien, onze talent- & welzijnscoach. Bel, mail of kom eens langs voor een babbel op het commissariaat of tijdens één van onze infomomenten.